Cyklende cider
Den københavnske ciderproducent Decideret Cider bringer alle de gyldne dråber ud på el-ladcykel.
En til to gange om ugen hopper Cornelius eller Jakob i sadlen på deres firmas gule el-ladcykel. Så er det nemlig tid til at køre fyldte kasser med cider fra produktionsstedet i den københavnske Nordhavn ind til byens caféer og restauranter. De startede virksomheden Decideret Cider op sammen med to kammerater for små to år siden, og selv om ejerne stadig ikke får det store i løn, går det fremad med salget af produkterne. Sidste års produktion var på 6.000 flasker, som blev udsolgt – i år er målet 40.000.
"For os er cider dybest set det samme som vin – det er bare lavet på æbler frem for druer, og vi producerer to typer. Den ene er en premium-variant på 2. sorteringsfrugt, som vi producerer efter champagnemetoden. Den anden er en cider mere til hverdagsbrug, som vi producerer på æbler, som ellers vil gå tabt i private haver", fortæller Cornelius Simonsen.
Premium-cideren er allerede et hit på nogle af Københavns bedste vinbarer og Michelin-restauranter, mens det har taget længere tid at få produktionen af cider på privat havefrugt op at køre.
"Det kræver for det første en del logistik at indsamle frugten fra de private haver – og så skulle vi også først sikre os, at vi kunne få et kvalitetsprodukt ud af den blanding af æbler, man får ud af sådan en indsamling. Men det kan man! Og her til oktober går vi i gang", siger Cornelius Simonsen, mens han viser rundt i produktions- og lagerfaciliteterne, som er samlet i et stort lokale.